إِنَّ الْحَمْدَ لِلَّهِ, نَحْمَدُهُ, وَنَسْتَعِينُهُ, وَنَسْتَغْفِرُهُ, وَنَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا, وَسَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا.

مَنْ يَهْدِهِ اللَّهُ فَلاَ مُضِلَّ لَهُ, وَمَنْ يُضْلِلْ فَلاَ هَادِيَ لَهُ, وَأَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ, وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ.

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالأََرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلاً سَدِيدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا.

أَمَّا بَعْدُ:

فَإِنَّ خَيْرَ الْحَدِيثِ كِتَابُ اللَّهِ, وَخَيْرَ الْهَدْيِ هَدْيُ مُحَمَّدٍ, وَشَرَّ الأُمُورِ مُحْدَثَاتُهَا, وَكُلَّ مُحْدَثَةٍ بِدْعَةٌ, وَكُلَّ بِدْعَةٍ ضَلاَلَةٌ, وَكُلُّ ضَلاَلَةٍ فِي النَّارِ.

Segala puji hanya bagi Allah, kami memuji-Nya, memohon pertolongan dan ampunan kepada-Nya, kami berlindung kepada Allah dari kejahatan diri-diri kami dan kejelekan amal perbuatan kami. Barangsiapa yang Allah beri petunjuk, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya, dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya petunjuk.

Aku bersaksi bahwasanya tidak ada sesembahan yang berhak di ibadahi dengan benar kecuali Allah saja, tidak ada sekutu bagi-Nya, dan aku bersaksi bahwasanya Nabi Muhammad adalah hamba dan Rasul-Nya.

“Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dengan sebenar-benar takwa kepada-Nya, dan janganlah sekali-kali kamu mati melainkan dalam keadaan beragama Islam.” (QS. Ali ‘Imran: 102)

“Hai sekalian manusia, bertakwalah kepada Rabb-mu yang telah menciptakanmu dari diri yang satu, dan daripadanya Allah menciptakan isterinya, dan daripada keduanya Allah memperkembang-biakkan laki-laki dan perempuan yang banyak. Dan bertakwalah kepada Allah yang dengan (menggunakan) Nama-Nya kamu saling meminta satu sama lain, dan (peliharalah) hubungan silaturahim. Sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasimu.” (QS. An-Nisaa’: 1)

“Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dan ucapkanlah perkataan yang benar, nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.” (QS. Al-Ahzaab: 70-71)

Amma ba’du:

Sesungguhnya sebenar-benar perkataan adalah Kitabullah (al-Qur’an) dan sebaik-baik petunjuk adalah petunjuk Muhammad (as-Sunnah). Seburuk-buruk perkara adalah perkara yang diada-adakan (dalam agama), setiap yang diada-adakan (dalam agama) adalah bid’ah, setiap bid’ah adalah sesat, dan setiap kesesatan tempatnya di Neraka.

Ikrar Perjuangan Demi Agama, Bangsa & Tanah Air...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1432


SyedAbuSayyaf mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada umat Islam semua. Semoga kita memperolehi berkat dan rahmat dari Allah S.W.T. Jika salah dan silap SyedAbuSayyaf pinta maaf di hari lebaran ini. Perjuangan tetap akan diteruskan Insya Allah.PeLingkup RakyatPakatan peLingkup Rakyat ialah gabungan beberapa parti politik yang hancur cara berpolitiknya. Mereka ni begitu aktif sekali memburukkan dan menyebar dakyah utk membenci serta memecahbelahkan perpaduan umat di Malaysia... Habis jadi caca merba bila boleh kat depa ni... celako punyo pakatan...Kebenaran Di Sebalik Bersih 2.0

“ Juak2 Pakatan Penipu kantoi !!! ”Petua Mengenai Malam Lailatul Qadar

laylatul-qadr

Petua ini disusun oleh Iman Al-Ghazali Rahimmatullah

1) Malam ganjil dalam 10 hari yang akhir
2) Jika 1 Ramadhan pada hari Ahad atau Rabu maka malam Lailatulqadar jatuh pada malam ke-29
3) Jika hari Isnin maka malam ke-21
4) Selasa atau Jumaat maka malam ke-27
5) Khamis maka malam ke-25
6) Sabtu maka malam-23

Pernah berkata Syeikh Abu Hassan bahawa beliau tidak pernah terlepas malam Lailatulqadar setelah beliau baligh dengan mengikut kaedah ini.
(Keterangan diatas boleh juga didapati dalam kitab MATLA'IL-BADRAIN,BAB AL-I'TIKAF)

“ Selamat Beramal. Semoga kita memperolehinya. Insya-Allah ”BERSATULAH MELAYU

malaymos

BERSATULAH MELAYU

Bersatulah Melayu
Kalau nampak ada retak
Kerana retak hujungnya belah
Bimbang belah membawa pecah
Melayu itu tak mampu berpecah

Bersatulah Melayu
Melayu itu cermin
Dalam jernihnya kita menilik
Kita menilik mencari wajah
Wajah Melayu wajah kita

Bersatulah Melayu
Melayu itu lampu
Terangi jalan luas terbentang
Siapa cuba kaburkan suluh
Kelak hilang arah dan tuju

Bersatulah Melayu
Melayu itu payung
Payung jangan carik
Carik payung
Manakan lagi tempat berlindung

Bersatulah Melayu
Melayu itu pohon
Akarnya mencengkam bumi
Bumi ini pautan kasih
Kasih Melayu segala kasih

Bersatulah Melayu
Cari dan rangkalah jalan damai
Damai membuka pintu pertemuan
Pertemuan kelak merintis padu
Berpadulah Melayu, berpadu semua.

“ Jihad Ekonomi Bumiputera ”Islam Terbukti Agama Yang Benar dari Allah S.W.T Berbanding Agama Kristian

Kejayaan Dr. Zakir Naik menjawab soalan seorang Kristian dan berjaya mengislamkannya setelah membuktikan kebenaran Agama Islam.

“ Allah akan memberi hidayah dan petunjuk kepada hambaNya yang mahu beriman ”Berjuang Kerana Agama, Bangsa & Negara

Melayu Islam harus bersatu dan berjuang demi menegakkan Islam & Ketuanan Melayu di Tanah Melayu ini… kepada juak2 PR yang berbangsa Melayu dan beragama Islam… tengok sampai habis, pahami betul2 dan bertaubatlah… kembalilah ke pangkal jalan… hentikanlah dari bersekongkol dengan kafir2 laknatullah yang niat mereka hanyalah utk menjahanamkan agama, bangsa dan tanah air kita… janganlah menggadaikan agama dan tanah air kita kepada bangsa asing kafir ni… Kita dapat lihat akhir2 ni, kafir2 ni semakin melampau dan semakin berani mencabar kedaulatan agama dan undang2 negara kita…. jangan tunggu sampai nasi dah jadi bubur baru nak sedar… muhasabahlah diri anda wahai juak2 PR dan renungkanlah apa yg Ustaz Kazim ni katakan…

“ Perjuangan kita belum selesai … ”Selamat Berpuasa 1432 Hijrah

3

 

Niat Berpuasa

Niat Puasa Harian

Maksudnya: Sahaja aku berpuasa esok hari pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

 

Doa Berbuka Puasa

Doa Berbuka Puasa

Maksudnya: Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

 

“ Selamat Berpuasa ”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts